Çilingir dükkanı açmamak için 3 sebep

Çilingir dükkanı açmamak için 3 sebep

Her sokakta bulunmasına rağmen kimse tarafından ciro hesabı yapılmayan mesleklerden bir tanesi çilingirlerdir. Fakat böyle dediğimize bakmayın. İşte çilingir açmamak için 3 sebep.

Rekabet

Az önce de söylediğimiz gibi her sokakta bir çilingir bulunmakta. İnsanlar, sizleri defalarca ziyaret etmeyecekleri için en büyük geçim kaynağınız kapıda kalanlar olacaktır. Fakat iyi bir reklam bütçesi ayırmadığınız sürece maalesef 2 blok ötede bile tanınamayacaksınız. Eğer harcayacak zamanınız ve bütçeniz (geri kazanmanız bir süre alabilir) yok ise çilingir dükkanı açtığınızda kazanç sağlayamazsınız.

Teknolojinin gelişimiyle gelen otomatik sistemler

Daha önce hiç adını bile duymadığınız mesleklerin yok olduğunu duydunuz mu? Çilingirlikte yakın zamanda bu meslekler arasına katılacak. Göz veya parmak iziyle açılan kilitlerin yaygınlaşmasıyla beraber insanların kapıda kalma sorunları azalarak bitecek. Ayrıca bu tarz sistemler ile anahtar kopyalama işlemleri de sonlanacak.

Belki birkaç yılda olmayacak fakat bir süre sonra bunlar kaçınılmaz olarak gerçekleşecek. Tıpkı 200 yıl önce çilingirlerin yaptığı kilitlerin yerini şu an fabrikalarda otomatik olarak üretilen kilitlerin alması.

Çok fazla gereksinim

Çilingircilik düşündüldüğü gibi dükkanı açtım bitti mesleği değildir. Çeşitli sınavlara girilir, eleman alınırken çilingirciler odasının hazırlığı kurallara göre özenle seçilir. Ayrıca kimliği belirsiz kişilerin evim dedikleri alanın kilidini açtığınızda da sizi mahkeme çağıracaktır çünkü kişiler evde oturduğunu veya evin kendi üstüne olduğunu kanıtlamak zorundadır. Aksi taktirde ev sahibinin sizi şikayet etme hakkı bulunmaktadır.

Siz en iyisi mi çilingir açmayın. Küçükbakkalköy Çilingir Anahtarcı olarak bizi ziyaret edin

Küçükbakkalköy Çilingir Anahtarcı olarak deneyimlerimizi sizlere birer çay esnasında anlatmaktan mutluluk duyarız. Virüs bittikten sonra dükkanımızda sizleri ağırlamayı ve isterseniz sizlere hizmet vermeyi çok isteriz. Bu zorlu mesleğin iç yüzü hakkında öğrenecek çok şeyin olduğunu bizzat bizleri gördüğünüzde anlayacaksınız zaten.

Sohbet dışında bizlere anahtar kopyalatmak istediğinizde de gelebilirsiniz. Ayrıca kapıda kaldığınızda, daha da kötüsü anahtar kapıda kaldığında sizlere hizmet vermekten gurur duyarız. Telefon numaramızı arayarak bizlere ulaşabilir ve ihtiyacınız olan hizmeti söyleyebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir