Ev veya ofis içerisinde kalan anahtarı almanın yolları

İçerenköy Çilingir

Anahtarı evde unuttum dediğiniz bir durumdaysanız en mantıklısı bir çilingiri çağırmak olacaktır. Sizi bu durumdan birkaç dakika içerisinde kurtarabilecek tekrar böyle birşeyin içerisinde kalmamanız için anahtar kopyalama ihtiyacınızı da giderebilecek en iyi yol budur.

Siz yine de para vermek istemiyor veya çok boş vaktim var diyorsanız ayrıca şu yöntemi uygulayabilirsiniz,

Eski bir kart veya kart benzeri kare ince bir cisimle kapı boşluğunun arasından hızlıca cisimi geçirin. Filmlerin hırsız sahnelerinde yapılan bu yöntemin asıl amacı kapının orta kısmında yer alan metal şeyi geriye doğru ittirerek kapıyı açmaya çalışmaktır. Bunu yaparken hızlı ve doğru bir açıyla yapmanız gerektiğini unutmayın. Ayrıca bu yöntemi denerken kartınıza hasar verebileceğinizi ve kırabileceğinizi unutmayın.

Ayrıca riski seven biriyseniz tabii ki ev balkonlarından evinize girerek anahtarınızı alabilirsiniz fakat bu yöntem kemiklerinize ve vücudunuza zarar verebileceğinden kesinlikle önerilmemektedir. İnönü mahallesi çilingir ‘i çağırarak kartınızı veya vücudunuzda yer alan bir yeri kırmadan evinize girebilirsiniz.

Anahtar Kopyalama

Sık sık anahtarı evde unuttum durumuyla karşılaşıyorsanız da yaptıracağınız öncelikli şey bir anahtar kopyalama olacaktır. Sadece birkaç dakika içerisinde kopyalattığınız anahtarı güvenli bir yere veya birine vererek anahtarı evde unutsanız bile yedek anahtar ile eve girebilirsiniz.

Nereye koyacağım diye düşünüyorsanız da birkaç öneri vereyim: Sürekli kullandığınız bir kıyafetin cebi (mont, ceket gibi sürekli giyilebilecek şeyler), İş yerinizde size ait olan bir bölüm (Kutu, çekmece, anahtar koyabileceğiniz herhangi bir yer), güvendiğiniz bir aile dostunuz veya arkadaşınıza da anahtarınızı teslim edebilirsiniz. Böylece anahtarınız evde kalsa bile eve dönüş yolunda cebinizden çıkarabilir, iş yerinizden dönerken alabilir veya arkadaşınıza 5 dakika uğrayabilirsiniz.

Anahtar kopyalama yaptıracak vaktiniz olmadıysa veya şu an kopyalatmak istiyorsanız Ataşehir ‘de yer alan inönü mahallesi çilingir dükkanına gelerek sadece birkaç dakika içerisinde kapıda kalmanızı engelleyecek bir anahtar yaptırabilirsiniz. Başınıza çoktan böyle bir olay geldiyse bizi çağırın kapınızı açalım ve isteğiniz doğrultusunda size bir adette kopya anahtar verelim.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir