İçerenköy Çilingir

İçerenköy Çilingir

İçerenköyde Yedek Anahtar Çıkart

Herkesin bir anahtar kopyasına ihtiyacı vardır. Bunun sebebi insanların günlük hayatında dalgın olabilmesidir. Tek yaşıyorsanız anahtar kopyalama işleminin ardından yedek anahtarınızı iş yerinizde bir yere koyabilirsiniz. O gün anahtarı evde unuttuysanız iş yerinden dönerken yedek anahtar ile kapınızı açabilirsiniz fakat anahtar kapının arkasında kaldı ise işiniz daha zor olacaktır. Arkadaki anahtar kapıdan düşmeyeceği için acil çilingir ihtiyacınız olacaktır. Bu gibi durumlarda içerenköy çilingir ‘i çağırabilirsiniz.

Anahtar kapının arkasında kalırsa yapmanız gereken ilk şey çilingirci çağırmaktır. Anahtarı çıkarmaya çalışmak kilide ve pinlere zarar verebileceği için paranızdan olmak istemediğiniz halde yeni bir kilit almak zorunda kalabilirsiniz. Ayrıca yanlış bir el haraketi sonucu kapınıza da zarar gelebileceğinden dolayı birkaç dakika içerisinde yüzlerce liralık zarara girebilirsiniz.

İçerenköyde Anahtar Kırılması

Anahtarın kapıda kırılma sebeplerinden en büyüğü çok zorlamış olmanızdır. Bazı ucuz yolla mal edilen anahtarlar kapıda çevirirken kırılabilir veya eğer anahtarızı zorladıysanız kılcal çizikler oluşturduysanızda kırılmaya müsaittir. Bunlar ne gibi durumlar; Yüksek bir kattan yere attıysanız, buzlu kapı kilidinizi açmaya çalıştıysanız ve benzeri.

Anahtarlar ne kadar sağlam gözükselerde uzun süre kullanım sundukları için biraz narin bir kullanım istemektedir. Bir süre sonra yapımında kullanılan malzemeler yeteri kadar direnç gösteremedikleri için çıt sesiyle anahtar yarıya ayrılır.

İçerenköyde içeride kalan anahtar

İçeride kalan anahtarın çıkarılması zordur. Kendi başınıza yapmaya çalıştığınızda kilitlere zarar verebileceğiniz gibi çilingirin işini de zorlaştırabilirsiniz. Anahtar ne kadar geride ise o kadar kolay çıkması gerekirken siz kurcalarken ileriye giden anahtar parçası çıkmayı zorlaştıracaktır.

Yedek anahtar çıkarmanın bir diğer sebeplerinden biri sevdiklerinize ve ailenize anahtar vermek istemenizdir. Böylece siz orada değilken bile onlarda kapıyı açabileceklerdir. Anahtar kopyalama zor bir işlem değildir. Hazır kalıpların üstüne sizin anahtarınızın pinlere giren kısımlarına göre özel ölçüler basılarak sadece birkaç dakika içerisinde anahtar kopyalama işlemi tamamlanır.

Anahtarlar ilk kopyalandığından santimetreler fark edebileceğinden dolayı kilide tam olmayabilirler. Bir süre sonra o kısımlar aşınacağından kilide daha rahat oturur ve çevirir. Bunun için ise sadece birkaç gün yeterli olacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir