Ataşehir Çilingir

anahtar

Hiç anahtarınız kapıda kırıldı mı? Ya da kapıda kırılan anahtarınızı çıkartmaya çalıştınız mı?

Eğer daha önce böyle bir girişimde bulunmadıysanız asla da bulunmanızı önermiyoruz çünkü kırılan anahtarı profesyonel olmayan aletlerle çıkarmaya çalışmak anahtarınızın daha fazla kırılmasına ve hatta çatlamasına ve asla çıkarılmamasına neden olabilir. Bu durumda çilingire vermek istemediğiniz 50 TL yerine ekstra kilit değiştirme ücreti ve malzeme ücreti ödemek zorunda kalacaksınız.

Anahtarlar Neden Kapıda Kalır?

Ataşehir Çilingir olarak deneyimlerimize göre anahtarların çatlamasındaki en büyük etken anahtarın yüksek katlardan aşağı atılması. Otomatik kapı açılmadığı için gelen misafirlerinize balkondan her anahtar atışınızda anahtarınızda kılcal kırıklar oluşmaya başlar. Her defasında daha fazla kırılan anahtarlar kapı kilidini döndürürken zorlanır ve en son kırılır.

Kırılmasının bir diğer nedeni ise kilitlerin kışın donması. Kapıyı her açışınızda anahtar kilitleri açarken zorlanır. Bir süre sonra dayanamaz ve kırılır. Maalesef bu problemi çözmek için çok bir seçeneğiniz yok. En mantıklı seçenek düzenli aralıklarla anahtarınızı değiştirmenizdir. Unutmayın, sıcak su dökmek buzlanmayı eritiyor gibi gösterse de daha kısa sürede donarak daha kötü sonuçlara yol açabilir.

Yeni Anahtarlar Neden Kapıyı Zor Açar?

Anahtar kopyalamasında milimetreler bile son derece önem teşkil eder. İlk anahtar basıldığında bazen anahtarın tabakası tam olarak şekillenemediği için birkaç milimetre çıkıntısı olur ve kapıyı zorlar. Ancak merak etmenizi gerektirecek hiçbir şey yok. Anahtarınızı bir süre kullanmanızın ardından çıkıntılar kenarlara çarparak tam kilit göbeğine uygun olacaktır. Ayrıca çok fazla hata payı olmadıkça kapı kilidi de herhangi bir zarar görmez.

Uzun lafı kısası, anahtarınız kapıda kırıldıysa bir şey yapmadan önce profesyonellerden yardım alın. Ataşehir Çilingir olarak bizi ararsanız en kısa sürede belirttiğiniz adrese gelecek ve sizi bulunduğunuz durumdan kurtarmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Telefon numaramızı internet sitemizde bulabilirsiniz. Kapıda kaldığınız durumların haricinde ayrıca anahtar kopyalama, immobilizer anahtar kopyalama, kapıda kalan anahtarı çıkartma ve kilit değiştirme hizmetleri de vermekteyiz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir