Ne tür kilitler vardır?

Küçükbakkalköy de Ne tür kilitler vardır?

Dünya üzerinde insan ihtiyaçlarını karşılamak ve güvenliği arttırmak üzere birçok kilit üretimi çoğalmıştır. Tabii ki kilitlerin çıkmasıyla hırsızlarda yeni kilitlerin nasıl daha rahat açıldığını veya kırıldığını keşfetmeleri uzun sürmüyor. Bu yüzden sizin için en iyi kilit seçimini yapmak hem kafanızın daha rahat etmesini sağlar hem de güvenliğinizi korur.

Eski zamanlarda Küçükbakkalköy de hep asma kilit veya kapı kilidi gibi kilitler kullanmasına rağmen son zamanlarda parmak izi ve yüz tanıma kilidi kullanılmaya başlamıştır. Tabii ki herkesin evinde olmasa da en azından cebimizde taşıdığımız telefonlarda var.

Bu sistemleri şu an için evinize kurdurmanız biraz maliyetli olsa da hadi nasıl çalıştıklarına bakalım.

Parmak izi kilidi

çalışma prensibi sizin eşsiz parmak izinizi kayıt ederek nerede ne olduğuna ve kıvrımlarına bakıyor ve kaydediyor. Sonrasında tekrar parmağınızı parmak izi kısmına koyduğunuzda verileri eşleştiriyor eğer herşey yerli yerindeyse bunu onaylıyor ve kilide gönderiyor böylece kilit açılmış oluyor. Parmak taraması yaparken eğer veri eşleşmiyorsa direk aramayı durduruyor ve hata veriyor.

Yüz tanıma kilidi de aslında neredeyse aynı mantık ile çalışıyor. Yüz tanıma kilidinin parmak izi kilidinden tek farkı birden çok detayı kontrol etmesidir. Burun ve dudak arasındaki farktan tutun da gözünüze gönderdiği ışınlarla ettiği kontrole kadar. Bu sayede yüz tanıma kilitleri sizin kafanıza veya gözlerine ne takarsanız takın tanımasını sağlayabilir. Işınları engelleyen bir durumda zaten girişi onaylamıyor ve iptal ediyor.

Henüz her ev için bu teknolojiye geçmediğimiz için normal kapı ve kasa kilidini değiştirecekseniz Küçükbakkalköy çilingir diye internette bizi aratarak adresimize ulaşabilir ve dükkanımıza gelebilirsiniz. İhtiyacınıza uygun bir kilit bulabileceğimizden eminiz. Kapıda kaldığınızda ve anahtar kopyalama işine ihtiyacınız olduğunda da aynı şekilde bizleri arayabilir veya şubemize gelebilirsiniz. En hızlı şekilde geleceğiz. Eğer acil bir durum içerisindeyseniz; örneğin aracınızda çocuğunuzunun veya hayvanınızın kalması gibi durumlarda bunu bize bildirin size öncelik vereceğimiz için böyle hayati durumlarda saniyeler bile önemli olabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir