Çilingirlik gelecek yıllarda yok olacak

Küçükbakkalköy çilngir

Çilingirlik gelecek yıllarda yok olacak

Ataşehir Çilingir olarak bu haberi ne kadar duymak ve duyurmak istemesek de çilingirlik mesleği gelecek yıllarda tehlike altında. Sıradan kilitlerin yerini elektronik kilitler almaya başlamasından dolayı çilingirlere ihtiyaç kalmaması kaçınılmaz olacak.

Parmak iziyle ve göz ile açılan kapıların hayatımıza girmesi çok uzak bir gelecekte değil. Şu anda genellikle özel alanlarda kullanılsa da seri üretime geçildiğinde tüm evler, arabalar ve hatta kasalar bile bu sistemleri kullanacak. Haliyle 2000 yıllık geçmişe sahip çilingircilik mesleği zamanla sönerek yok olacak. Ya da çilingirciler özel yazılımlar aracılığı ile kilit kurulumlarına geçecek.

Daha önceleri kilit yaparak işletmelerini geçindiren çilingirler son yıllarda anahtar kopyalama ve kapıda kalan anahtarları çıkartma gibi hizmetleri verdiği gibi yazılım alanlarına da geçebilir. Her mesleğin devamlılığı açısından bulunduğu yıla göre adaptasyon sağlaması gerekmektedir.

Ayrıca çilingirciliğin sonunu getiren tek şey sadece teknoloji değil; diğer şey ise çilingirciler. Adım başı dükkanların açılması sonucu kazanç payları düşmektedir. Bu da birçok dükkanın kapanmasına sebep olmaktadır. Çilingircilik bilindiği üzere geçimini kapı açma ve anahtar kopyalamadan sağlamaktadır fakat yaşanan pandemi süresince neredeyse hiç kimsenin kapı açtırmaya ihtiyacı olmamaktadır.

Geleceği düşünerek bugünü yaşamayı unutmamalıyız sonuçta. Bu sebeple hala ihtiyacınız oluyorken Ataşehir Çilingir ihtiyaçlarınızda bizleri çağırabilirsiniz. Hangi ihtiyaçlarınızda yanınızdayız?

Anahtar Kopyalama: Asıl anahtarınızın bir kopyasının bulunması her zaman daha iyi olmuştur. Kapıda kalmamanız veya bir sevdiğinize vermeniz için anahtarınızı kopyalıyoruz.

Anahtar Kapıda Kaldı: Bazen anahtarlar çatlarlar ve kapıyı açarken kırılırlar. Kapının içinde kalan anahtar çıkmadığından dolayı yedek anahtar ile de durum çözülemez. Bu gibi durumlarda özel aletlerimiz ve ustalarımız ile size çözüm sunmak için uğraşıyoruz.

Kilit Değişimi: Evinizde kendinizi güvende hissetmiyorsanız, kilidiniz aşındıysa veya anahtarınız kapıda kaldıysa kilit değişimi yapmaktayız. Sizin için en mükemmel kapı kilidini bularak takabiliriz.

Tüm Ataşehir Çilingir ve acil çilingir ihtiyaçlarınızda sizlere yardımcı olmaktan gurur duyarız. En kısa sürede yanınızda olmaya çalışarak yaşadığınız mağduriyeti en kısa süreye indireceğiz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir