Anahtar kopyalama nasıl yapılır?

Anahtar kopyalama nasıl yapılır?

Anahtar kopyalama belki eskiden zor olsa da şimdi teknoloji ve hazır kalıplar sayesinde birkaç dakikada yapılabilen bir hal almıştır. Artık hazır kalıpları orijinal anahtarın boyutlarıyla ayarlayarak anahtar kopyalama işlemini çok kısa sürelerde yapabiliyoruz.

Bu işlemi evde yapmanız mümkün değildir. İnternette dolaşan metal üzerinden anahtar yapma fikirleri tahmin edeceğiniz üzere büyük bir verim vermemektedir. Anahtarların kalıplarına oranla kilit içerisinde dönmeleri imkansız olacağı gibi içerisinde metal parça kalabilir çıkarmak için çilingir çağırmak zorunda kalabilirsiniz veya daha kötüsü elinize zarar verebilirsiniz.

Özel baskı makinelerinde yapılan her kopya aslı ile aynı milimetreye ve kalınlığa sahiptir. Bazı kalıplar tam olarak kesilemeyebilir bu sebeple anahtar bir süre boyunca takılırken ufak sürtünme yaşayacaktır. Bu birkaç defa kullanımın ardından o kısımın aşınmasıyla çözülür.

Ev anahtarı ile otomobil anahtarı arasındaki farklar

Anahtar kopyala yaparken en çok merak edilen sorunlardan biri de budur. Ev ve otomobil arabası arasında pek bir fark yoktur. Araba anahtarınız immobilizer ‘lı ise asıl o zaman dağlar kadar fark oluşur. İmmobilizer anahtar içindeki yazılım ile bir nevi arabanız ile konuşur. Anahtar arabaya takıldığında şifreli bir kod gönderir. Araç bu şifreli kodu çözerek kendi yazılımındaki ile karşılaştırır ve saniyenin daha kısası gibi bir sürede aracınız eğer anahtarı doğrularsa motorlarınız çalışmaya başlar fakat eğer doğrulama başarısız olursa ne kadar çevirirseniz çevirin araç çalışmayacaktır. Firmalar sürekli olarak yazılımlarını güncelledikleri için immobilizerlı anahtarı kopyalamak zordur. Özel programlar aracılığı ile yapılan bu işlem aynı zamanda geri çevrilebilmektedir.

Araç sahipleri kumandaları kaybettiklerinde büyük bir telaşa kapılabilirler. Çünkü başka biri arabayı açabilir, kullanabilir böylece bir hırsızlık ile karşı karşıya gelebilirler fakat korkmaya hiç gerek yok. Kaybolan anahtarlar araç hafızasından silinebiliyor.

Küçükbakkalköy Çilingir

 Küçükbakkalköy çilingir sizin ihtiyacınız olan her türlü anahtar kopyalama işlemini yapabilmektedir. Özel ekipmanları ve profesyonel usta kadrosu ile acil çilingir ihtiyaçlarınızın her birini en kısa sürede yapmaya can atan ustalara sahiptir. Ayrıca bir kilit ihtiyacınız var ise dükkana gelerek size en uygun kilidi seçebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir