Anahtar neden kırılır?

Anahtar Kopyalama

Anahtar neden kırılır?

nköyde Acil Çilingir hemen ara

Anahtarlar eskiden geri dönüşüm olarak kullanılan malzemeler ve pirinç ile yapılıyordu. Geri dönüşüm malzemeleri anahtarın dayanıklılığını azalttığı için kırılması daha mümkündü. Şimdi ki firmalar pirinç ve sertliği düşürebilmek için bakır ile yapılıyor. Basınçlı press makinelerinde basılarak anahtarlar dağıtılıyor.

Anahtarlar sağlam olmasına rağmen kırılması hala mümkün. Yüksek bir yerden aşağı atılan / düşen bir anahtarda çatlaklar oluşur. Dikkat edilmediğinde bir süre sonra iyice çatlar ve günün stresini atmak için eve girip koltukta tam oturmak için kapıyı açtığınızda anahtar dönerken kırılma sesi gelir. Böyle bir durumda anahtarı çıkartmak uzun süreceği için iyice tam rahata ereceğim sanarken sinir olursunuz. Doğudan gelen anahtarlarda hala zayıf malzemeler kullanılabiliyor. Bu durumda ne kadar dikkat ederseniz edin bir süre sonra onunda kırılması mümkün. Ayrıca kış aylarında donan kapı kilitlerini açarken anahtarınız zorlanır. Bir süre sonra dayanamaz ve kırılır. Anahtarı tamamen kilidin içine ittirmeden çevirmeye çalışmak da hem kilidi zorlar hemde anahtarınızın kırılmasına neden olan etkenlerden biridir.

Resimden anahtar kopyalama

Şu an göz ile ölçüm yapılamadığından henüz mümkün olmayan bu teknoloji yakın zamanda akıllı yapay zekalar sayesinde mümkün olabilir. Normal anahtarlarda bile makinelerin milimetrik hatasından dolayı kilide girmeyen anahtarlar varken göz ile ne kadar kesinlik payı olur belli olmaz.

Evde deneme amaçlı internette metalden yapılan anahtarlar mevcut. Anahtarın yanına ölçüsünü onaylamak amaçlı birde metal para konuyor. Sadece anahtar koyularak yapılabilse de paradan örnek almak daha kolay. Para ve anahtar kopyalama makinesinin üstüne konuyor ve resimleri basılıyor. Çıkan resimler birkaç defa denemeyle eşit bir şekile gelene kadar deneniyor. Uygun boyut bulunduğunda metalin üstüne şekil çiziliyor ve kesiliyor. Anahtar kopyalama makinelerinde bile hata çıkarken böyle bir yöntemin ne kadar işe yarayacağı ne kadar dayanacağı ise belli değil.

Anahtar kopyalama işiniz var ise kendinizi uğraştırmak yerine küçükbakkalköyde yer alan dükkanımızı ziyaret ederek kopyalama işleminizi bize verebilirsiniz. Makineler yardımıyla kısa sürede işleminiz tamamlanır. Adresimizi ziyaret ederek kilit çeşitlerine de bakabilirsiniz.

Telefon numaramız:

Adresimiz:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir