Anahtar Nedir

anahtar-nedir

Anahtar nedir?

Anahtar bir kilidi açmak için üretilir. Nasıl ki her insanın her bir detayı başka bir insana benzemiyor, eşleşmiyorsa; Anahtarlar içinde aynı durum geçerlidir. Her anahtar kendi kilidine özel olarak üretilir. Milimetrik farklar bile olsa bir anahtar üretildiği kilit haricinde başka bir kilidi açamaz.

Anahtar girdiği kilitte 2-3 güvenlik önlemine göre pinleri ayarlar ve kilidi açar. Her anahtarın bir kilide özel olduğu gibi her kilit bir anahtara özeldir. Anahtarlar fabrikalarda bakır ve pirinç karışımı bir malzeme ile yüksek basınçlı press makinelerinde basılır.

Anahtar kopyalama makineleri

kbakkalköyde anahtar neanlama gelir

Bir anahtarı kopyalamak için birkaç yöntem mevcuttur. Elde yapılanlar için metal bir kapaktan yapılırken, çilingirler için özel anahtar kopyalama makineleri mevcuttur.

Mekanik anahtar kopyalama makinesinde dişsiz ham bir anahtar alınır. Asıl gelen anahtarla aynı ölçüde üretilmiş olan ham anahtara dişler açılır ve kopyalanmış olur. Farklı bir ham anahtar çeşidi kullanılmak isterse sorun çıkar. Normal ev anahtarları, içerisinde elektronik çip bulunmayan eski tip araç anahtarları, mekanik sadece anahtarla açılan eski para kasaları mekanik anahtarlardır.

Elektronik anahtar kopyalama makineleri de mevcuttur. Gelişen teknoloji ile beraber eskiden sadece araçların uzaktan açılmasını sağlayan oto anahtarları artık motoru da çalıştırabiliyor. Daire girişlerinde yapılan özel elektronik kapıları bu anahtarlar sayesinde açabilirsiniz. Normal anahtara benzemeyen bu aletlere daha çok kart denilebilir. Bu makinelerde özel yazılımlar kullanılır. Yazılımlar sadece kendi aracınızı, kapınızı açmanızı sağlar. Kart içerisinde yazılım kopyalandığında yeni kartta aynı işlevi yapmaya başlar. Şu an genel olarak araba anahtarlarında olan sistem yakın zamanda ev anahtarlarına, kasa anahtarlarına dönüşecektir. Hatta tek kart ile tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir sistem yapılabilir fakat bu güvenlik açısından büyük problem yaratabilir. Anahtar kopyalandıktan sonra olurda anahtarınızın birini kaybederseniz sistemde kayıtlı kaybolan anahtarı iptal edebilirsiniz. Böylece sadece içerisinde mekanik devreler olan bir işe yaramayan karta dönüşecektir.

Anahtar kopyalama için küçükbakkalköyde bizi ziyaret edebilirsiniz. 7 Gün 24 boyunca açığız. İstediğiniz zaman gelebilirsiniz.

Telefon numaramız:

Adresimiz:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir