Acil Kapı Açma

kapı açma

Kapı açma

Kapı açma ustalar tarafından yapılan yüksek bedelli aletler gerektiriyor. Anahtarlarını çıktıktan sonra fark eden birisi gibi sıradan bir insanın deneyerek birkaç dakikada yapabileceği bir iş olmasa da uzman olmayan insanlar tarafından denenebilecek birkaç yöntem mevcut.

Acil çilingir

Kapı açmanın genel olarak en bilindik yöntemi kart ile açmaktır. Çoğunlukla filmlerde gösterilen bu yöntem sağlam bir kartla kapının boşluğundan aşağı doğru kaydırarak kapının açılmasını sağlayabilir. Kapı bu yöntemle açıldıysa güvende olmayabilirsiniz.  Maymuncuk kullanarak açmak ise diğer bir sık görülen kapı açma yöntemidir. Kart kadar basit olmayan bu yöntem için alyen ve bir adet ataş gerekli. Alyeni kapı kilidine tutturduktan sonra ataşı üstüne koyarak yukarı ve aşağı olacak şekilde haraket ettirmeye başlanır. Yavaşça baskıyı arttırılır ve dairesel haraketle kapıyı açmaya çalışılır. Kilidin oynadığını görene ve kilit açılana kadar baskı sürdürülür. Bu yöntemle kapınız açılırsa kapıya veya kilide herhangi bir zarar verdiyseniz masrafınız çilingir çağırmaktan daha pahalıya gelecektir. Diğer yöntem ise kapının kilidini kırmak. Çok gereksiz bir yöntem gibi gözükse de acil bir durumda kapı açmak için yapılabilecek en mantıklı çözüm kapı kilidini kırıp sonrasında yenilemek olacaktır.

Anahtar kullanımı

Anahtar ustaların elinde bulunan settir. Anahtarlar kapı kilidine zarar vermeden normal bir anahtar gibi pinleri tek tek açarak kapıyı açar.

Anahtar seti internet üzerinden satılsa da kapıda kalan bir insanın çilingiri arayıp kapıyı açmasını beklemek hem daha kazançlı hemde mantıklı olacaktır.

Çilingir ne yapar?

Çilingir ve hırsızların yaptığı aynı olarak görünse de genel olarak hırsızlar kapı kilidi kırarken, çilingirler kapı kilidini normal olarak açar. Kapınız kilitli ise çilingir kilitler kırılacağı için sizi uyararak kapı açma işlemine başlar.

Çilingir gereken bir durumda kapınızı kendiniz açmaya çalışırsanız kapı kilidi bozulabilir ve değişmesi gerekebilir. Kapı açmak için birkaç basit yöntem olsa da çoğunda normal bir insanın yanında taşımayacağı eşyalar barındırdığı için bir çilingiri aramanız gerekir.

Çilingiri nasıl bulabilirim?

Çilingiri nasıl bulurum

İnternet üzerinden veya genellikle kapıda kalındığında direkt olarak göstermek amaçlı apartman girişlerinde bulunan kartvizitlerden bulabilirsiniz. Küçükbakkalköy mahallesinde oturuyorsanız bizi arayabilirsiniz.

Küçükbakkalköy mahallesi sakinleri için telefon numaramız:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir